İş Kıyafetleri Rehberi – Turizm İçin Doğru Üniforma

İş Kıyafetleri Rehberi – Turizm İçin Doğru Üniforma

İş Kıyafetiniz, insanlara markanızın ne hakkında olduğunu söyleyen bir ifadedir. Sizin ve çalışanlarınızın harika görünmesini ve hissetmesini sağlayan giysilere sahip olmak her zaman çok önemlidir. İster klasiklere bağlı kalmak ister kendi trendinizi başlatmak isteyin, her zaman sizin için bir şeyler vardır.

Konaklama endüstrisi , özellikle turizmle ilgili hizmetler sunan restoranlar, oteller, yolcu gemileri, eğlence parkları ve diğerlerini içerir. Neyin iyi bir üniforma olacağına karar verirken, yalnızca görünüşe göre seçim yapamazsınız. Giysiyi giyenlerin, müşterilerinizin ve sektörünüzün rahatını da göz önünde bulundurmalısınız. Bir otel işletiyorsanız, personeliniz restoranlardakilerle aynı üniformayı giymemelidir.

Turizm’ de İş Kıyafetini Seçme

Bu iş kıyafeti kılavuzu , turizm sektöründeki personeliniz için doğru üniformayı bulmanıza yardımcı olmayı amaçlamaktadır :

Otel İş Kıyafetleri

Otellerde pek çok rol vardır ve bunların hepsi uygun üniformalar gerektirir . Hizmetçilerden resepsiyona ve diğer otel personeline kadar herkes işine göre giyinmeli. Bu şekilde müşteriler bunları kolayca tanıyabilir ve işlevlerinin ne olduğunu öğrenebilirler. Örneğin, ön büro personeliniz muhtemelen otelin yüzüdür. Bu nedenle ön büroda çalışan personel, markanızı ve standartlarını somutlaştırmalıdır. Takım elbise, blazer, takım elbise yelekleri ve takım elbise pantolonları erkekler için yaygınken, bayanlar etek, pantolon ve takım elbise ceketleri giyebilir.

Özellikle kadın personeliniz için otel iş kıyafetleri konusunda henüz karar vermediyseniz, bizimle iletişime geçerek sizin için en uygun kıyafetleri sağlayabiliriz.

Restoran İş Kıyafetleri

Restoranınızda aşçılar ve şefler çalıştırıyorsunuz. Ayrıca, tüm yerin sıhhi olmasını sağlamak için mutfak yardımcılarınız ve temizleyicileriniz var. Tabii ki, restoranınızın garsonları, ön büro personeli de var. Gıda endüstrisinde olmak, ekibinizin temiz ve şık görünmesini sağlamak çok önemlidir.

Restoran iş kıyafetlerinde bilinmesi gereken bazı unsurlar şunlardır :

Şapkalar : Aşçılar ve şefler için şapkalar genellikle işlevsellik ve hatta rahatlıktan ziyade statü ve kimlikle ilgilidir. Şefin şapkası, tasarımını gıda hijyeni standartlarına uygun hale getirmek için bazı değişiklikler yaptı.  Başlık , elastik kayış gibi kaymayı önleyici özelliklerle  nefes alabilir olmalıdır .

Ceket : Bir şefin uzun kollu ceketi, özellikle mutfağın genellikle yüksek bir sıcaklığa sahip olması nedeniyle rahatsız edici görünebilir. Ancak doğru kumaşla şefiniz soğukkanlı ve kendinden emin kalır. Pamuk nefes alabilir, bu nedenle polyester gibi dayanıklı bir malzemeyle birlikte aşçı ceketi kullanabilirsiniz.

Önlük : Önlük söz konusu olduğunda birkaç seçeneğiniz vardır ve nihai kararınız genellikle çalışanın pozisyonuna bağlıdır. Barista, garsonlar ve komilerin genellikle  bel önlüklerine ihtiyaçları vardır . İşçilerin daha rahat dolaşmasına izin veren üst vücut kapsama alanı yoktur.  Daha uzun bel önlükleri  , daha kısa olanlarla aynı şekilde çalışır, ancak pantolonlar için daha fazla koruma sağlarlar.  Önlükler  mutfak personeli için idealdir. Elleri silmek için alan ve dökülmelere karşı koruma sağlarlar.

Pantolon : Yüksek kaliteli  pantolonlar  , kirleticilerin müşterilere sunulan yiyeceklere zarar vermesini önleyebilir. Doğru pantolon harekete yardımcı olur, bu nedenle en az %35 pamukla nefes alabilir olmalıdır. Pantolon dayanıklı, yırtılmaya karşı dayanıklı ve hafif olmalıdır.

Ayakkabıları personelinizin üniformasının bir parçası olarak düşünmeyebilirsiniz , ancak bunlar, yukarıdaki iş kıyafeti öğelerinin geri kalanı kadar önemlidir. Ekip üyelerinizin çoğu sürekli hareket halindedir, bu nedenle ayakları üzerinde duran insanların güvenliği tartışılamaz olmalıdır. Mükemmel oturan ve kaymaz özelliklere sahip ayakkabılar seçebilirsiniz.

Turizm’ de İş Kıyafeti Seçmek İçin İpuçları

Seçiminizi kolaylaştırmaya yardımcı olabilecek bazı ipuçları:

Müşterilerinizin kim olduğunu belirleyin.

Şehir merkezinde bulunuyorsunuz ve çoğunlukla nüfuzlu ve varlıklı insanlara hitap eden bir şirket mi işletiyorsunuz? Hedef müşterileriniz tatil köyleri ve plajları sık sık ziyaret eden genç bireyler mi? Müşterilerinizin kim olduğunu bildiğinizde, personel iş kıyafeti seçmek daha az karmaşık hale gelir.

Rolleri düşünün.

Çalışanlarınızın farklı sorumlulukları olduğunu zaten biliyorsunuz, yani hepsini aynı şekilde giydiremezsiniz. Bir personel zorlu işler yaparken, rahat bir şeyler giymelidir, bu da yapmayı düşündüklerini kısıtlanmadan yapmalarını sağlar.

Çalışanlarınızın giydiği her şeyin işinizi yansıttığını unutmayın. Buna müşterilerle doğrudan iletişim kurmayan kişiler de dahildir.

Seçeneklerinizi inceleyin.

Personelin çok fazla hareket etmesine gerek olmasa bile kumaş dayanıklı olmalıdır. Stil ve renkler profesyonel görünmelidir, ancak bu, seçiminizi geleneksel üniformalarla sınırlamanız gerektiği anlamına gelmez. Örneğin, her zaman daha canlı renkleri tercih edebilirsiniz.

Burada Endüstri Giyim’ de markanızı temsil eden bir şey bulabilirsiniz. Gömleklerden ceketlere ve önlüklere - adını siz koyun, bizde var. Sektörünüze en uygun iş kıyafetlerini seçin ve zevkinize, tarzınıza ve bütçenize uygun olanları sizler için üretmekteyiz.

Etiketler: restoran giyim, otel kıyafeti
Ağustos 18, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR