Reflektörlü Giyim Rehberi

Reflektörlü Giyim Rehberi

Reflektörlü Giyim Rehberi

Fiziksel güvenliğiniz için yüksek risk oluşturan bir sektörde çalışıyorsanız, büyük olasılıkla görünürlüğü yüksek giysilere ihtiyacınız vardır. İhtiyacınız olan yüksek güvenlik giysisinin türü, karşılaşacağınız riskler ve şantiyenin çevresel koşulları dahil olmak üzere birkaç faktöre bağlı olacaktır.

Reflektör güvenlik kıyafetleri için basit görünebilir, ancak biraz karmaşık olabilir. Bu kadar çok seçenek ve ürün varken, hangi türe ihtiyacınız olduğunu nereden biliyorsunuz? Bazı insanlar bütçelerine uyan veya rahat hissettiren birini seçer. Bununla birlikte, doğru kararı vermek için akılda tutulması gereken birkaç husus daha vardır.

Yelek, ceket, pantolon, tulum gibi görünürlüğü yüksek giysiler için bu rehber tam size göre. Reflektörlü giysilerin bazı faydalarını ve ihtiyaçlarınıza en uygun olanı keşfedeceğiz.

Reflektörlü Güvenlik Giysisi Nedir?

Görünürlüğü yüksek güvenlik iş kıyafetleri tam olarak göründüğü gibidir. Bir şantiyede, araba kullanırken veya yolda yürürken sizi başkaları için daha görünür kılan herhangi bir giysidir. Bu, parlak renkler veya yansıtıcı özelliklere sahip ceket, yelek, gömlek ve pantolonlarda olabilir.

Görünürlüğü yüksek giysiler giymek, herkesin güvenliğinde hayati bir rol oynayan diğer insanlar tarafından görülme şansınızı artırır. Çalışıyor, yürüyor veya sabit bir pozisyonda olup olmadığınızı aşağıdakiler gibi tespit edebilmelidir:

  • Sürücüler, özellikle kamyon ve diğer ağır vasıtaları kullananlar
  • Meşgul yollarda çalışanlar
  • İnşaat işçileri
  • Ağır sanayi çalışanları
  • Demiryolu ve karayolu personeli
  • Anket ekipleri
  • Geceleri çalışan güvenlik görevlileri gibi güvenlik çalışanları
  • Acil müdahale personeli
  • Polis memurları
  • Elektrik ve kamu çalışanları
  • İtfaiye personeli
  • Havaalanı ve yer ekipleri
  • Alışveriş arabalarını park yerlerinden alan çalışanlar
  • Fabrika veya depo personeli
  • Kaza yeri müfettişleri

Liste devam ediyor.

Yukarıda belirtilen kişiler için Reflektörlü giysiler gereklidir. Onlarla aynı sektörde çalışıyorsanız, uygun güvenlik kıyafetleri giymeniz gerekir.

Görünürlüğü yüksek giysiler genellikle vinil ve polyester gibi sert, su geçirmez malzemeden yapılır. Giysilerin Reflektör özelliği, genellikle yeşil, sarı ve turuncu gibi neon renk seçeneklerinde olan renklerinden kaynaklanmaktadır. Bu neon veya floresan gölgeler, doğal olmayan bir şekilde parlaktır ve karanlık bir arka plan veya zayıf aydınlatma koşullarında zahmetsizce "parlamalarını" sağlar. Giysi ve çevre arasındaki keskin kontrast, çoğu durumda çok önemli olan giyen kişinin fark edilmesini kolaylaştırır.

Bazı giyim seçenekleri, özellikle loş ışık koşullarında kullanıcının görünürlüğünü artıran yansıtıcı şeritlerle gelir. Bu, yüksek riskli ortamlarda çalışan birçok çalışan için kritik öneme sahiptir. Örneğin, bir şantiyede çalışmak, özellikle diğer işçiler için Reflektörlü giysiler gerektirir. Ağır ekipman operatörlerinin bölgede bulunan insanları kolayca görmelerine yardımcı olur ve potansiyel olarak onları korkunç kazalardan kurtarır.

Sürücüler İçin Reflektörlü Giysiler

Reflektörlü kıyafetler giymekten fayda görecek olanlar sadece yayalar ve yoğun yol işçileri değildir. Evet, özellikle düşük ışık koşullarında yoldakilerin sürücüler tarafından görülmesi mantıklıdır. Bununla birlikte, sürücüler yoldayken de aynı korumaya ihtiyaç duyarlar, bu da diğer insanların da onları görebilmesi gerektiği anlamına gelir.

Sürücüler geceleri varlıklarını belli etmek için güvenlik kıyafetleri giyerler. Ayrıca yağmur veya kar fırtınası gibi kötü hava koşullarında da kullanışlıdır ve bu da herkesin yolda daha güvende olmasına yardımcı olur. Kamyon, kamyonet ve ağır vasıta operatörleri tipik olarak motorlu araç trafiğine maruz kalmaktadır. Bu sürücüler araçlarında çok zaman harcıyorlar, ancak bu sadece kamyonda kaldıkları anlamına gelmiyor. İnşaat durumunu kontrol etmek gibi araç dışında başka bir şey yapmaları gerektiğinde, güvenlik kıyafetleri onları olası kazalardan koruyabilir. Bu nedenle sürücüler için Reflektörlü giysiler gereğinden fazla.

Neden Reflektörlü Güvenlik İş Kıyafetlerine İhtiyacım Var?

Görünürlüğü yüksek giysiler giymenin gerekli olmasının birçok nedeni vardır. Gece ve kötü hava koşullarında görünürlük, bu güvenlik öğelerinin başlıca amaçlarından ikisidir. Ama hepsi bu değil. Özellikle işten sonra şehirde çok fazla zaman harcayan biriyseniz, görünürlüğü yüksek kıyafetler giymek, sürücüler de dahil olmak üzere diğer kişilerin sizi görmesini kolaylaştırabilir. Bu, artan görünürlük sayesinde yoğun yollarda daha az kazaya neden olur.

Güvenlik, ister yolda ister bir iş sahasında olsun, yeterince önemsenmiyor. Pek çok insan talihsiz bir olay meydana gelene kadar riskleri fark edemez. Yetersiz görünürlük, düşük ışık ve hareketli araçlar ve insanlar nedeniyle yüksek risk taşıyan iş yerlerinde Reflektörlü güvenlik iş kıyafetleri gereklidir.

Reflektör öğeleri, araç sürücüleri ve makine operatörleri çalışırken yardımcı olur. Bunun nedeni, insan gözünün çevredekinin aksine parlak nesneleri gördüğünde daha iyi ve daha hızlı tepki vermek üzere eğitilmiş olmasıdır. Bu, operatörlerin ve sürücülerin diğer insanları veya onların hareketlerini kontrol edemeyecekleri iş durumlarında faydalıdır.

Reflektörlü giysiler, gece vardiyaları için önemli bir iş giysisidir. Ama aynı zamanda gündüz, özellikle hareketli araçlar ve bireyler olduğunda da kullanılır.

Türkiye'de, çalışanların görünürlüğü yüksek uygun giysiler giymelerini sağlamak yasal bir gereklilik değildir. Ancak, yakınlardayken işçileri güvende tutmak her işverenin sorumluluğundadır. Bu, çalışanların Reflektörlü giysiler gibi koruyucu giysiler giymelerini gerektirir.

İşte bu yüzden insanlar güvenlikle ilgisi olmayan Reflektörlü giysiler giyerler. Giyim eşyaları, belirli bir sitede çalışanları ayırt etmeye yardımcı olur. Tanımlama, özellikle potansiyel olarak tehlikeli ortamlara sahip olan belirli işyerlerinde genellikle çok önemlidir. Bölgedeki yetkisiz kişilerin hızla kaldırılmasına yardımcı olabilecek çalışanları ve ziyaretçileri belirlemek daha hızlıdır.

Görünürlüğü Yüksek Giysileri Nerede Bulabilirim?

Yüksek kaliteli giysiler satın almak için atlamadan önce, bu güvenlik öğelerinde ne arayacağınızı bilmelisiniz. Aşağıdaki özelliklere sahip kaliteli bir seçenek seçtiğinizden emin olun:

Dayanıklı: Yüksek kaliteli kıyafetlerinizi büyük olasılıkla her gün iş yerinde giyeceksiniz, bu nedenle dayanıklı bir ürün aramak mantıklıdır. Tercihen çift dikişli olmalı ve size en az altı ay dayanabilir. Düşük kaliteli ürünlerde yaygın bir şikayet olan solmaz veya yırtılmamalıdır.

Yıkanabilir: Malzeme üzerinde, özellikle giysinin yansıtıcı şeritleri üzerinde asla ağartıcı veya sert deterjanlar kullanmamalısınız, ancak yıkayıcıda yıkanabilir olmalıdır.

Yansıtıcılık: Reflektörteki giysiler, yalnızca geceleri değil, gündüzleri de verimli olması gereken retroreflektif panellere sahiptir. Bu paneller veya şeritler ayrıca 360 derecelik görünürlüğe sahip olmalıdır. Örneğin, yansıtıcı bir yeleğiniz varsa ve onu düz bir yüzeye koyarsanız, her iki tarafta da yansıtıcı panellerin yaklaşık %40'ını görmelisiniz.

Rahat: Giydiğiniz her şeyde olduğu gibi, yüksek kaliteli kıyafetleriniz de rahat olmalıdır. Bazı ürünler sadece bir bedende gelebilir, ancak giysiyi ayarlamak için kayışlar olmalıdır.

Ekstralar: Cepler, giysilere mükemmel bir ektir. Çoğu işçi, eşyaları hızlı bir şekilde saklamaları gerektiğinde cepleri kullanışlı buluyor.

Saygın Bir Kaynaktan: İyi bir ürüne sahip bilinen bir mağazadan satın alın. Herhangi bir nedenle bir ürünü iade etmeniz gerekirse, müşterilerin özellikle ürünlerin kalitesi ve iade hizmeti hakkında söylediklerini okuyun.

Kaliteli yüksek kaliteli giysiler ararken doğru yere geldiniz. Endüstri Giyim’ de pantolonlardan montlara, kapüşonlulara ve yeleklere kadar birçok seçeneğimiz var.

Aşağıdaki bölüm, ne tür Reflektörlü iş giysisine ihtiyacınız olduğunu belirlemenize yardımcı olacaktır.

Görünürlüğü Yüksek Giysi Çeşitleri: Ceketler Ve Yelekler

Yüksek viskoz giyimin en popüler biçimlerinden biri cekettir . Diğer reflektör giysilerle aynı faydaları sağlarken daha fazla cilt yüzey alanı kaplar. Bazı seçenekler, cep telefonunuzu veya diğer küçük eşyalarınızı saklayabilmeniz için yerleşik ceplere sahiptir. Özellikle kollarda daha az kapsama alanıyla daha rahatsanız, bir yelek iyi bir alternatiftir.

Gömlek Ve Pantolon

Reflektörlü tişörtler rahattır ve iş yerinde güvenlik hissi sunar. Gömleği pantolonunuza, pantolonunuza veya şortunuza her zamanki gibi sokabilirsiniz. Daha fazla görünürlük için gömleği iyi bir çift reflektörlü pantolonla kombinleyebilirsiniz.

Türkiye  İçin Reflektör Standartlarına Genel Bakış

Reflektörlü Güvenlik Giysilerinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Reflektör güvenlik giysileri çeşitli stil ve boyutlarda gelir. En popüler seçim, kollarınız için daha fazla koruma sağlamak için uzun kollu gömleklerin üzerine giyebileceğiniz bir ceket veya yelektir.

Reflektörlü giyim ürünlerini satın almadan önce her zaman resmi Türkiye Standartları sertifikasını arayın (genellikle ürün açıklamasının bir yerinde bulunur). Bu, bağımsız bir test kurumunun ürünü belirli bir dizi kritere göre onayladığı anlamına gelir. Testler genellikle aşınma, yanıcılık, sıvı kimyasallara dayanıklılık ve yıkama/giyilebilirlik konularına odaklanır.

Güvenlik Giysilerinin Farklı Sınıfları Nelerdir?

Farklı güvenlik kıyafetleri sınıflarına bakarken, giyerken ilk önce aktivitenizi veya çalışma ortamınızı düşünmeniz gerekir. İşte üç sınıf ve bunların nasıl kullanıldığı:

Sınıf I: Reflektör Giysileri, halka açık yollarda ve trafiğin yakın mesafeden geçebileceği yerlerde çalışan kişiler tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır (maksimum görüş mesafesi 100 m'den azdır).

Sınıf II: Reflektör giysileri, özellikle endüstriyel işyerleri için tasarlanmıştır

Sınıf III: Ayrıca endüstriyel çalışanlar için Sınıf III, uzun süre giyildiğinde kimyasallara ve aşırı sıcaklıklara karşı daha güçlü bir koruma seviyesi sunar.

Reflektör Ürünlerinin Maliyeti Ne Kadardır?

Fiyatlandırma her zaman aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlıdır:

Giyim türü

Marka adı

Kullanılan malzeme

Ek yararlar

Doğru Boyut Nasıl Seçilir

Genel bir kural olarak, maksimum koruma için uzun kollu gömlek ve ceketlerin üzerine giyilmek üzere tasarlandığından normal kıyafetlerinizden bir beden büyük almanız önerilir.

Özel Markalama Reflektör'i Nasıl Etkiler?

Şirket markanızı veya logonuzu tanıtmanın bir yolunu arıyorsanız, özel markalama mükemmel bir çözümdür. Marka adınızı nispeten düşük bir fiyata tanıtmanıza yardımcı olmak için ceket ve yelek gibi farklı Reflektörlü giyim ürünlerinin önüne veya arkasına şirket logonuzu yazdırabilirsiniz. Bunları, örneğin yüksekte çalışırken her zaman görünür olmaları için inşaat gibi güvenlik açısından kritik rollerde çalışan çalışanlara hediye olarak bile sunabilirsiniz.

Ancak yine de uyumlu kalmanız gerektiğini unutmayın. Reflektör giysi üzerine basılan logolar veya herhangi bir metin, giysinin tamamına hakim olacak kadar büyük olmamalıdır. Logoları 10cm x 10cm boyutuna kadar saklamanız gerekmektedir. Ancak bir istisna, örneğin logonun gömleğin arkasında olması. Şirket logosu belirtilen ölçüden daha büyük olabilir, ancak üst giyim tamamen yüksek görünür olmalıdır.

Görünürlüğü yüksek kıyafet seçiminiz çok önemlidir. Görünürlük eksikliğinin yaralanmalara veya kazalara yol açabileceği bir sektördeyseniz, görünürlüğü yüksek kaliteli bir ürüne yatırım yapmalısınız. Hayatınızı kurtarabilir. Endüstri Giyim’ den reflektörlü doğru giysilerle görünür kalın, güvende kalın.

Etiketler: reflektör, reflektörlü giyim
Eylül 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR